';

Azik TV

Azik TV

Azik szkoła instruktorów

Azik szkoła instruktorów

mgr inż. Monika Czyż-Cupryś

Dietetyk
SPECJALNOŚĆ
  • Udzielanie konsultacji żywieniowych
  • Dobór indywidualnych planów dietetycznych
ZAJĘCIA W KLUBIE
  • Konsultacje dietetyczne
KWALIFIKACJE
  • *Uniwersytet Jagielloński,  na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum  tytuł: dietetyka klinicznego
  • Uniwersytet Rolniczy w Krakowie – Technologii żywności i żywienia człowieka tytuł: magister inżynier
Szkolenia

Specjalizacja:

  • Żywienie sportowców
  • Chorobach tarczycy w tym chorobie Hashimoto
  • Insulinooporność
  • Redukcja tkanki tłuszczowej
  • Choroby jelit
  • Choroby przewodu pokarmowego

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum zdobyła tytuł dietetyka klinicznego. Swoja pracę magisterską poświęciła głównie tematyce sportowej i właśnie w tej dziedzinie dietetyki czuje największe powołanie.   Wcześniej uzyskała tytuł magistra inżyniera  kończąc studia technologii żywności i żywienia człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Laureatka licznych konkursów m.in. zdobywczyni   II miejsce w ogólnopolskim konkursie żywieniowym NHW organizowanym w ramach projektu Nutrition, Health and Wellness.

Swoją pasję do zdrowego stylu życia ciągle rozwija dokształcając się, a także eksperymentując w kuchni. Kocha sport. Aktywność fizyczna pozwala  jej oderwać się na chwilę od codzienności, daje ogromną ilość energii do działania i satysfakcję. To również w tej dziedzinie dietetyki czuje się najlepiej. Na co dzień współpracuje także z zawodnikami wielu dyscyplin sportowych również w wieku dziecięcym i młodzieżowym J  Plan żywienia zawsze dostosowuje indywidualnie do potrzeb pacjenta, uwzględniając preferencje smakowe i tryb życia. Ponadto uwielbia podróże, które bardzo często stają się inspiracją w jej kuchni.